Att bli äldre

Om exakt två månader fyller jag tjugoett år. Tjugoett år. Det låter gammalt tycker jag och jag känner att födelsedagarna kommer lite för tätt nu. Var ju inte alls längesen jag firade in mina tjugo år natten till den trettonde januari på en av Uppsalas nattklubbar tillsammans med en hel hög fina vänner och vi hurrade och jublade mitt på dansgolvet som att det vore vår privata fest. Det är inte det att jag tycker jag är gammal egentligen men jag känner mig stressad inför framtiden lite, just för att jag fyller hela tjugoett år. Jag har ingen direkt utbildning, inget egentligen fast jobb (fast jag i princip jobbar varje vardag plus helg någon gång) och ingen lägenhet att flytta hemifrån till. Men jag vet vad jag vill göra med mitt liv och jag vet när jag eventuellt börjar komma dit och just nu vill jag vara ung och inte ha det där seriösa livet. Jag vill fira fredagsnätter med mina bästa vänner bland musik och dans och glädje, nätter att spendera ensam bland nytvättade lakan och en bra bok i knät och nätter du får somna tätt intill någon du gillar och nätter runt ett köksbord och både beklaga och hurra för kärlek tillsammans med de som känner mig bäst och jag vill ha dagar där jag inte behöver tänka på något annat än just nu.

För att avsluta så säger jag som jag skrev i en text strax efter att jag fyllt tjugo “för jag vill alltid vara ung – känna smaken av första kyssar, göra misstag man senare kan skratta åt, förälska sig för korta stunder, ha fredagskänsla en tisdag, äta sushi och dricka rosé på ett gammalt trägolv, gråta efter någon för mycket drink helt öppet på pendeln en lördagsnatt tillsammans med en bästa vän för att killar man faller för kan skada så mycket, tycka att säga hejdå till en vän som ska vara borta en lite längre tid kan vara bland det jobbigaste och helt blint vara kär i kärleken.”

bild (18)

 

Jag, Johanna, Frida och Jennifer på min(och Johannas) tjugoårsdag

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>