Det där första blanka inlägget

I vanliga fall är ett blankt papper, eller ett blankt dokument, ett ställe som snabbt svämmar över med små svarta bokstäver när det hamnar i mina händer eller framför mig. Jag brukade säga att det inte fanns något speciellt jag varken var bra på eller hade som hobby – sporter har jag testet och tröttnat på under min uppväxt och sjunga eller spela något instrument gör jag inte för att skona resten av världen, men när jag får ett blankt papper eller dokument framför mig så märker man snabt vad det är jag brinner för. Jag har skrivit sedan jag lärde mig skriva när jag var knappt sex år, till en början var det små sagoböcker som skapades vid mormor och morfars köksbord med färgade papper och kritor, dagböcker där det mest stod att jag lekt med min tvillingsyster och kusin och när jag blev lite äldre skrev jag ”romaner” i textblock i hopp om att de skulle bli över hundra sidor långa. På senaste år har det blivit mycket texter med översvämmade både hela och trasiga känslor hit och dit och dagbokstexter om hur härligt det är att kyssa någon man tycker om eller hur hjärtat brister av kärlek när man är omsvärmad av vänner, på de där blanka ytorna samt en början på något jag drömt om sedan jag fann tjusningen med att skriva – att faktiskt ge ut en bok. Vem vet, en dag kanske mina fyllda blanka blad läses av andra?

Men när det gäller denna blanka yta, ett första inlägg på en blogg brukar det förbli blankt ett tag. En av mina närmsta vänner skaffade blogg för första gången idag (till skillnad från mig som hoppat från ena bloggen till andra) och frågade mig vad man skriver i ett första inlägg, vi båda tyckte att ”hej hej välkommen till min blogg” kändes lite lamt och kom inte direkt fram till något bra. Men jag känner ändå att detta blev en ganska bra början och nöjer mig med den. Det är ju inte min första blogg, utan bara en ny start och även en del gammalt kommer säkerligen komma upp, så detta inlägg kanske inte ens ses som första så länge till.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>